Contact Info

DOME Consulting Firm
Καρολίνα Γκούτου
+30 - 212 - 1052761
+30 - 697 - 4955313
info@domeconsulting.gr

Νοέμβριος 01, 2017

Crowne Plaza Hotel
Μιχαλακοπούλου 50
11528, Αθήνα, Ελλάδα

Η ημερίδα ξεκινάει σε:

--
ΜΕΡΕΣ
--
ΩΡΕΣ
--
ΛΕΠΤΑ
--
ΔΕΥΤ.

Πληροφορίες

Οι κυβερνο-επιθέσεις (cyber-attacks) εμφανίζουν αύξηση παγκόσμια ενώ οι εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους, χωρίζονται ρεαλιστικά σε δύο κατηγορίες: Σε αυτές που δέχτηκαν ήδη επίθεση και σε αυτές που θα δεχτούν.

Η ανάπτυξη κυβερνο-άμυνας (cyber defense) αποτελεί ευθύνη της κάθε εταιρείας. O Κοινοτικός Κανονισμός 2016/679 για την προστασία δεδομένων (G.D.P.R - General Data Protection Regulation) θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάιο του 2018 και το νέο απαιτητικό κανονιστικό πλαίσιο προϋποθέτει ανάλογη προσαρμογή όπως το χρονικό περιθώριο των 72 ωρών για την αναφορά της κυβερνο-επίθεσης προς τις αρχές.

Η Dome Consulting Firm με την εξειδίκευσή της στην διαχείρηση κρίσεων, σε συνεργασία με κορυφαίους Ισραηλινούς και Έλληνες ειδικούς, διοργανώνει ημερίδα (σεμινάριο και workshop) εστιάζοντας στα καίρια σημεία της κυβερνο-άμυνας εκτός του αμιγώς τεχνολογικού πεδίου (Ι.Τ).

Η διαχείριση κρίσης (crisis management) σε μια κυβερνο-επίθεση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Διευθυντικά στελέχη και υψηλού επιπέδου εκπρόσωποι εταιρειών από κλάδους όπως Υγεία, Τραπεζικό και Xρηματοπιστωτικό σύστημα, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ενέργεια Νομικές εταιρείες, Ασφαλιστικός κλάδος κ.α θα έχουν την δυνατότητα να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους στο θέμα, να διεισδύσουν σε βάθος στις διαδικασίες και να συμμετάσχουν σε προσομοίωση κυβερνο-επίθεσης «The 72 hours simulation».

Ομιλητές
Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Ειδικός σε νομοθεσία Διαδικτύου και Τεχνολογίας
Επαγγελματίας Διαπραγματευτής
Ειδικός Ερευνητής – Αναλυτής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Πολιτική αναλύτρια - Μedia training expert.
Δικηγόρος - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων & Κυβερνοασφάλειας

Πρόγραμμα

ΣυντονιστήςΑθανάσιος Έλλις Αθανάσιος Έλλις
Δημοσιογράφος Εφημερίδα Καθημερινή
09.30 - 10.00 Εγγραφές
10.00 - 10.30 Key-Note Speaker
 

Νικος Παππας - Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

10.30 - 11.00 «Η ελληνική σκηνή»
 

Μανωλης Σφακιανακης - Αντιστράτηγος (ε.α.), Πρόεδρος και Ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Ασφάλειας CSIi (Cyber Security International Institute). Ειδικός Ερευνητής – Αναλυτής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

11.00 - 12.00 "Hacked, Exposed, Extorted" - Διαδραστικό case study
 

Dr. Nimrod Kozlovski - Συνεργάτης και επικεφαλής του τμήματος κανονιστικής τεχνολογίας της κορυφαίας Διεθνούς Ισραηλινής Νομικής Εταιρείας Herzog-Fox-Neeman. Διευθυντής στο Jerusalem Venture Partners (JVP), Cyber Labs. Καθηγητής Σπουδών Κυβερνοχώρου, Δικαίου του Διαδικτύου, Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Κυβερνοασφάλειας στο Tel Aviv University. Καθηγητής στο Executive MBA Global of Kellogg.

12.00 - 12.30 Διάλλειμα για καφέ
12.30 - 13.30 «Η διαπραγμάτευση με hackers» - Κατανοώντας την ψυχοδυναμική στρατηγική των διαπραγματεύσεων
 

Moty Cristal - Διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της NEST consulting group. Μέλος της εθνικής ομάδας διαπραγματεύσεων του Ισραήλ. Απόφοιτος του Χάρβαρντ με σημαντική εμπειρία αντιμετώπισης κυβερνο-επιθέσεων σε πολλές χώρες.

13.30 - 14.15 "Οn camera" - Ο παράγοντας «δημοσιότητα» στο crisis management μιας κυβερνο-επίθεση
 

Μαριανα Πυργιωτη - Πολιτική αναλύτρια - media training expert. Συνιδρύτρια της Dome consulting firm με 30ετή εμπειρία ως δημοσιογράφος στα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνα, Τηλεοπτικοί σταθμοί) , διετέλεσε Γενική Διευθύντρια στο think tank Ι.Δ.Κ.Κ.

14.15 - 15.00 Ελαφρύ γεύμα
15:00 - 17:30 Παιχνίδι ρόλων: «Οι 72 ώρες»
 

Αυτή η διαδραστική συνεδρίαση, θα εμπλέξει τους συμμετέχοντες σε μια προσομοίωση παιχνιδιού ρόλων, η οποία θα εξερευνήσει τις καταστροφικές επιπτώσεις της κυβερνοεπίθεσης. Θα είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τα δραματικά διλήμματα τα οποία θα αντιμετωπίσει η διεύθυνση κάθε εταιρείας, όταν εκείνη έρθει αντιμέτωπη με μια παραβίαση δεδομένων, σύμφωνα με το καθεστώς του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων και την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις.

Παιχνίδι ρόλων: «Οι 72 ώρες»

ΒeST H ΒeST είναι μια υπολογιστική War Gaming πλατφόρμα σχεδιασμένη να προκαλέσει οργανισμούς/εταιρείες στο να σκεφτούν και να λειτουργήσουν μέσα σε μια ασφαλή εικονική πραγματικότητα, με σκοπό να αναπτύξουν τη γνώση και τις ικανότητες τους απέναντι σε διλήμματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε πραγματικές συνθήκες. Παρέχει μια μοναδική εμπειρία «παιξίματος» που καταγράφει και αναλύει όλες τις πληροφορίες που ανταλλάσσονται στη προσομοίωση. Ο κ. Dotan Sagi είναι Διευθύνων Εταίρος της Be-Strategic Solutions (BeST) και βετεράνος στη διαχείριση war games στο πλαίσιο της διαχείρισης κινδύνων για Κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
15.00 - 15.30 "Cyber defense in the era of GDPR" - εισαγωγή στη προσωμείωση
 

Δρ. Νικος Θ. Νικολινακος - Managing Partner στην κορυφαία νομική εταιρεία Ν.L (Nikolinakos - Lardas & Partners LLP). Επί 6 συνεχή χρόνια, αυτός και η εταιρεία του έχουν βραβευτεί ως Νο 1 στους τομείς Τηλεπικοινωνιών – Μέσων Ενημέρωσης –Τεχνολογίας (ΤΜΤ), στην προστασία δεδομένων και την Κυβερνοασφάλεια, όπως επίσης στην Πνευματική Ιδιοκτησία και τις Νέες Τεχνολογίες.

15.30 - 17.00 «Το παιχνίδι ρόλων»
 

Προσομοίωση μιας κυβερνο-επίθεσης με τους συμμετέχοντες σε ρόλους της ομάδας διαχείρισης κρίσης

17.00 - 17.30 Συμπεράσματα της άσκησης
Χορηγοί
Xορηγός επικοινωνίας
Δηλώστε συμμετοχή
Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να είστε έτοιμοι για τον Κοινοτικό Κανονισμό 2016/679 (G.D.P.R - General Data Protection Regulation).

The 72 hours

Ημερίδα για την διαχείριση Kυβερνο-επιθέσεων
150 χωρίς. ΦΠΑ
  • Το κόστος συμμετοχής για το συνέδριο είναι 150 Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και πρέπει να καταβληθεί με την υποβολή του εντύπου συμμετοχής. Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο μετά την κατάθεση του ποσού εγγραφής, το αργότερο έως τις 30 Οκτωβρίου 2017. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά εγγραφής.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ